joi

1 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2011

Mircea Geoană a cerut luni, într-o scrisoare adresată lui traian Băsescu, să retragă de pe agenda Parlamentului propunerile de revizuire a Constituţiei şi renunţarea la angajararea răspunderii guvernului pe regionalizare.

Scrisoarea, trimisă către presă cu doar căteva ore înainte ca preşedintele ţării să-şi ţină alocuţiunea în faţa Parlamentului, poarta antetul Senatului şi este semnată de geoană în calitatea sa de preşedinte al camerein superioare.

Mesajul către preşedinte cuprinde cinci puncte, în care Mircea Geoană îi propune preşedintelui „lansarea unui Forum constituţional, de largă reprezentare”, care să beneficieze de expertiză internă şi internaţională, care să lucreze pe revizuirea Constituţiei chiar înainte ca acest proiect să ajungă la Parlament.


În privinţa reorganizării administrativ teritoriale, preşedintele Senatului cere renunţarea imediată la angajarea răspunderii guvernului pe această lege, procedură pe care o califică drept „abuzivă, nedemocratică şi, în acest caz, iresponsabilă”. Propune, în schimb, crearea unei comisii prezidenţiale în problema regionalizării, care să lucreze „în paralel cu cea lansată în acest scop de către Senatul României”.

Mircea Geoană îi mai cere preşedintelui să fie de acord cu propunerea USL de înfiinţare a unui comitet anti-criză, din care să facă parte şi reprezentanţi ai opoziţiei şi ai BNR, şi elaborarea unui „Plan naţional de acţiune, după modelul celui aplicat în perioada pregătirii aderării la NATO şi UE”.

Scrisoarea preşedintelui Senatului se încheie cu solicitarea ca punctele atinsă să primească un răspuns în chiar discursul pe care Traian Băsescu urmează să-l ţină în Parlament.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: