miercuri

27 martie, 2024

26 octombrie, 2020

În acest an vor fi inaugurate trosoanele de autostradă Râşnov – Cristian, de 10 kilometri  şi lotul 1 din Sebeş – Turda, de 17 kilometri. Totodată, până la sfârșitul anului vor fi dați, cel mai probabil, în folosință  cei 17 kilometri în regim de autostradă  din centura Bacăului, a anunțat duminică seara Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

În total, 44 de kilometri de autostradă ar urma să fie inaugurați până la finele lui 2020.

„În legătură cu Sebeş – Turda, lotul 1, cei 17 kilometri, conform contractului trebuiau să fie finalizaţi în 2018. În acest moment, progresul fizic este de peste 95%, în condiţiile în care vom avea cel puţin 25 de zile imtemperii, în condiţii meteo favorabile cei 17 kilometri de autostradă din Sebeş – Turda, lotul 1, vor fi daţi în trafic. De asemenea, Râşnov – Cristian sunt 10 kilometri din Comarnic – Braşov au termen de finalizare în acest an, se vor finaliza în acest an”, a afirmat Lucian Bode la Digi 24, potrivit News.ro.


Un alt tronson de autostradă care ar putea fi dat în folosinţă în acest an este cel din varianta ocolitoare a Bacăului.

„Varianta ocolitoare Bacău, avem 31 kilometri, din care 17 kilometri în regim de autostradă. Au termen de finalizare ianuarie 2022. Am dat în trafic la începutul lunii septembrie 7 kilometri din drumul naţional, legătura spre Oneşti, iar cei 17 kilometri de autostradă au în acest moment un progres fizic de peste 95%. Asta îmi dă speranţă că până la sfârşitul anului putem inaugura primul tronson de autostradă din Moldova, cei 17 kilometri de autostradă”, a precizat Bode.

El a menţionat că tronsonul 2 din drumul expres Craiova – Piteşti va fi finalizat înainte de termenul stabilit în contract.

Inelul de centură al Capitalei, finalizat în 2023

„Inelul de Centură al Capitalei se află în diferite stadii de proiectare şi execuţie, iar noi ne-am propus ca, până în anul 2023, să finalizăm lucrarea”, a mai declarat Bode.


„Inelul de Centură al Capitalei are 102 km, cu cele două sectoare. Sectorul de sud, cu trei tronsoane, are 52 km. În această perioadă, tronsonul I are termen de predare a proiectului tehnic şi vom emite termenul de începere a lucrărilor până la sfârşitul anului. La tronsonul II am început lucrările pe o secţiune şi vom da ordine de începere şi pe diferenţa de 14 km. Din păcate, pe tronsonul III antreprenorul nu a predat proiectul la timp, i-am aplicat o penalitate şi sperăm să se trezească. Sper să avem toate cele trei tronsoane în lucru până la sfârşitul acestui an”, a spus demnitarul, citat de Agerpres.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

”În ultima perioadă, auzim – îndeosebi din partea mediului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: