miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 martie, 2013

Guvernul va solicita Comisiei Europene modificarea Programului Operațional Sectorial Transport, pentru finanțarea lucrărilor la magistrala Drumul Taberei a Metroului bucureștean, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

”Azi am avut o ședință cu cei de la Trasporturi și i-am rugat ca într-o săptămână, maximum două, să am un document clar pe baza căruia să cerem Comisiei Europene această chestiune, să o fundamentăm”, a declarat Teodorovici referitor la metrou.

El a precizat că se așteaptă ca o decizie a Comisiei Europene în acest sens să vină în mai-iunie, finanțarea urmând să fie valabilă în actualul cadru financiar multianual al UE 2007-2013, în care România mai poate absorbi fondurile disponibile până la sfârșitul anului 2015.


”Chiar dacă decizia Comisiei va veni mai târziu, pentru că e o decizie de modificare a programului, odată ce se va conveni cu Comisia procedura acceptată, putem să facem toate demersurile ca pentru orice proiect eligibil”, a afirmat Teodorovici.

DE asemenea, Teodorovici a afirmat că a primit un răspuns favorabil de principiu, încă de la finalul anului 2012, din partea comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În context, el a precizat că Bulgaria realizează lucrările la metroul din Sofia cu fonduri europene din programul de transport.

Autoritățile de la București au mai încercat o dată, în 2006, să treacă metroul în programul POS Transport, însă Uniunea Europeană a respins cererea, pe motiv că acest obiectiv trebuie să beneficieze de fonduri europene care țin de dezvoltarea regională. În cazul unei respingeri, soluția pe care o așteaptă toată lumea e trecerea Metroului sub jurisdicția lui Sorin Oprescu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: