miercuri

1 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 iulie, 2017

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a avut marți, la Palatul Victoria, o întâlnire cu premierul, Mihai Tudose. Acesta din urmă i-a cerut ca miercuri să-i prezinte raportul privind situația vaccinării și a epidemiei de rujeolă, potrivit Mediafax.

Potrivit Agerpres, care-l citează pe ministrul Bodog, datele încă se centralizează:

„Mi-am asumat că mâine va fi gata raportul cu vaccinurile. Acum adunăm toate datele de la Direcțiile de Sănătate Publică, aveau termen astăzi să le depună. În cursul zilei de mâine îl vom depune. Sunt raportări din unele județe, din altele nu, dar până diseară se raportează toate, le centralizăm. Am centralizat toate stocurile (de vaccinuri – n. red.) și le depunem mâine la premier”, a precizat Florian Bodog, după discuția de la Palatul Victoria.


Reamintim că în ultima perioadă au existat zvonuri despre posibila înlocuirea lui Florian Bodog, ministrul renumit pe post după plecarea Cabinetului Sorin Grindeanu.

Între ministru și Mihai Tudose au apărut disensiuni chiar de la a doua ședință de Guvern, pe 13 iulie, când premierul s-a arătat revoltat de numărul mare de copii nevaccinați.

”Am o statistică: 180.000 de copii nevaccinaţi de rujeolă şi 80.000 nevaccinaţi la poliomielită. Aşa e?”, a întrebat premierul. După ce Florian Bodog a confirmat, prim-ministrul i-a cerut să-i prezinte un plan de informare a populației în legătură cu importanța vaccinării.

La următoarea ședință de Guvern, pe 20 iulie, ministrul Sănătății l-a trimis în ședința Executivului pe secretarul de stat Rareş Trişcă, devenit imediat ținta atacului prmeierului.


”Astăzi vom stabili în domeniul Sănătăţii două comitete interministeriale, unul pentru spitalele regionale şi unul pentru Institutul Cantacuzino. Nu daţi din cap foarte amplu, domnule secretar de stat, pentru că nu sunt foarte de acord cu ce aţi scris şi s-ar putea să plecaţi acasă înapoi„, a spus Mihai Tudose.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: