miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 mai, 2013

Spitalele care înregistrează un nivel ridicat de arierate ar putea să intre în insolvență, printr-o reglementare care ar urma să apară în acest sens, a avertizat, miercuri, ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu.

Într-o discuție cu reprezentanții sindicatului din sănătate, Sanitas, ministrul a cerut managerilor de spitale și sindicatelor să monitorizeze cheltuielile din spitale, pentru a opri risipa banilor și acumularea datoriilor.

„Altfel, s-ar putea ca, într-o zi, spitalele să se închidă, că nu mai au de unde să plătescă datoriile pe care le fac. Aţi văzut că a apărut un act normativ cu insolvenţa primăriilor, probabil vom ajunge cândva şi la spitale publice care să intre în insolvenţă pentru că au datorii”, a spus liberalul.


Nicolăescu a acuzat managerii de spitale că nu îşi fac planul de management și recurg la internări fictive, care generează costuri suplimentare.

”În continuare, îşi fac internări fictive, eronate, ca să-şi facă aşa-zişii indicatori din planul de management, în loc să facă translatare de servicii medicale de pe internare contină spre internare de zi, de ambulatoriu. În continuare, avem medici care lucrează două sau trei ore pe secţie şi nu vor să coboare în ambulatoriu. Asta este treaba managerilor de spital, dar şi a sindicatelor, să vedeţi dacă acolo treburile funcţionează bine”, le-a mai spus Eugen Nicolăescu sindicaliștilor.

Fără majorări salariale în Sănătate, anul acesta

Ministrul Sănătăţii a mai susținut că anul acesta nu sunt posibile majorări de salarii în sectorul sanitar, pentru cîă ministerul nu dispune de fondurile necesare unei astfel de măsuri.


„Anul 2013 este trist din punct de vedere al fondurilor. Noi, practic, avem bani mai puţin în 2013 decât în 2012 pentru activităţile curente. Nu vă pot spune că vă asigur o creştere salarială, pentru că nu e de unde. Vă spun deschis, nu avem această posibilitate”, a spus Eugen Nicolăescu.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: