joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 februarie, 2013

Fondurile europene primite de România prin POSDRU s-au risipit uşor pe proiecte de mică anvergură, a declarat duminică ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, la o întâlnire cu oameni de afaceri şi autorităţi locale din Maramureş.

„Dintr-o necunoaştere, lipsă de viziune, perspectivă până acum constat ca om ce provine din lumea practică a afacerilor că banii europeni alocaţi României prin POSDRU s-au risipit prea uşor pe proiecte de mică anvergură care să contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri pe orizontală”, a spus Maria Grapini, citată de Agerpres.

Maria Grapini s-a întâlnit la o discuţie informală, în Baia Mare, cu oameni de afaceri din industria turismului, întreprinderilor mici şi mijlocii, reprezentanţi ai administraţiei locale şi parlamentari din judeţul Maramureş.


Oamenii de afaceri au sugerat ministrului Grapini să susţină implementare unor normative clare în privinţa fiscalităţii pentru a se evita confuziile.

Proprietarul unei afaceri din domeniul hotelier Martin Hulbar a spus că supraimpozitarea în turism a deschis drumul spre evaziunea fiscală agresivă la nivel naţional.

„Anual plătim o serie de impozite care ne fac să trăim o mare amăgire ca şi contribuitori la bugetul statului când vedem că în turism e probabil cea mai mare evaziune fiscală. Sistemul de autoclasificare instituit în urmă cu mulţi ani a dezechilibrat industria, iar cel mai afectat e turistul român şi străin cumpărător de servicii”, a arătat Martin Hulbar.

Maria Grapini a recunoscut că în domeniul turismului s-au comis o serie de greşeli legislative, inclusiv prin introducerea sistemului de autoclasificare a pensiunilor turistice.


„Cred că aceste greşeli se pot îndrepta. E doar o chestiune de timp”, a spus Maria Grapini.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: