luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 octombrie, 2016

Dragoș Pîslaru, ministrul Muncii, a declarat într-un interviu pentru HotNews.ro că a avut discutii cu USR și că în două săptămâni va anunța dacă se va înscrie în partidul lui Nicușor Dan sau dacă va rămâne în guvern.

Dragoș Pîslaru, considerat unul dintre miniștrii reformiști și un colaborator apropiat al premierului Dacian Cioloș, spune că în următoarea perioadă vor apărea greve și proteste în sectorul bugetar care „par să aibă un substrat politic și electoral” și că va pleca din guvern doar dacă va găsi o soluție să nu îl pună și pe premierul Cioloș ”în dificultate legat de agenda Ministerului Muncii”.

Premierul Cioloș a anunțat că orice ministru care se înscrie într-un partid politic înainte de terminarea mandatului va trebui să demisioneze din Guvern.


Declarația făcută la HotNews de Dragoș Pîslaru:

Trebuie sa recunosc ca am avut discutii cu USR, mi s-a propus sa ma alatur echipei si recunosc ca e tentant. Pentru ca USR e acum un partid care vine cu oameni complet nepatati din perspectiva etica, morala, de coruptie si care au o agenda progresista.

Pe de alta parte, in aceasta perioada s-au anuntat greve din mai multe zone. Exista cel putin doua elemente dificil de gestionat: legea salarizarii unitare, pe care as vrea sa o imping mai departe, si salariul minim – o problema tratata pe ultima suta de metri anul trecut, fostul guvern nu-si asumase nimic si ne-am trezit ca in pana pe 31 decembrie trebuie sa adoptam un nivel – acum avem in derulare elemente de studii de impact si as vrea sa vedem ca anul asta nu se mai intampla iar negocierea de pe ultima suta de metri.

Deci, in esenta, din cauza acestor elemente, greve si cele doua evenimente, am o dificultate in a concepe plecarea mea acum. Dar probabil ca in urmatoarele doua saptamani aceste lucruri se vor clarifica. Pe de o parte, daca exista vreo cale pentru mine sa cred ca e realist ca prin ceva ce pot face sa preintampin grevele, ceea ce nu cred ca e posibil pentru ca par sa aiba un substrat politic si electoral. (…)


Daca in doua saptamani ma voi lamuri ca indiferent ce pregatesc, ce lucrez, ce facem, nu va avea nici un impact si voi intelege ca singurul mod in care pot sa legitimez o constructie pe legea salarizarii sau orice alt proiect ar presupune sa ma alatur unei forte politice care sa aiba o agenda progresista, da, cred ca iau in calcul sa fac acest pas.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: