marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 noiembrie, 2013

Sistemul de învățământ are probleme mari când vine vorba de competitivitate din cauză că la absolvire elevii sau studenții nu pot folosi în economia reală ceea ce au învățat în școală.

”Trebuie să construim mentalitatea de cetățean ceea ce înseamnă responsabilitate, demnitate. Pentru asta vom schimba masiv curricula din școli. De la învățarea mecanică, la învățarea cu grad mare de aplicabilitate. Suntem interesați să plică sistemul german și austriac, modelul dual, în care elevul învață la clasă partea teoretică, dar face și practică la un agent economic partener. Din păcate, e posibil să avem reacții slabe din partea companiilor când vine vorba de parteneriate”, a declarat ministrul delegat pentru cercetare și tehnologie Mihnea Costoiu la conferința cursdeguvernare.ro pe tema Competitivității României.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Sistemul de în învățământ are o problemă gravă în ce privește educația primară: există un mare decalaj între mediul urban și cel rural. La aceasta se adaugă faptul că resursa umană este din ce în ce mai slab pregătită, datorită lipsei atractivității domeniului care este subfinanțat. S-a ajuns ca în ultima perioadă cadrele tinere să facă parte din categoria celor care au dat licența la o așa numită ”fabrică de diplome”.


Ministrul Mihnea Costoiu a vorbit și despre laserul de la Măgurele, pe care îl consideră cel mai important proiect românesc din ultimii 60 de ani. În jurul laserului urmează să fie construit un pol de dezvoltare care va avea finanțare prin inițiativa Strategia Dunării unde vom avea ca partener Bulgaria. ”Când vom începe cercetările ne vom poziționa în top. Aplicațiile sunt extraordinare.”, a concluzionat ministrul Mihnea Costoiu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: