România are 13 proceduri de infringement şi 11 proceduri de preinfringement pe mediu, a declarat, joi, Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, citat de Agerpres.
„Este o mare provocare pentru că guvernările PSD au subfinanţat an de an acest domeniu, l-au ignorat complet şi am ajuns să avem acum 13 proceduri de infringement şi 11 proceduri de pre-infringement. Dacă nu rezolvăm urgent şi nu ne aliniem la normele europene vom sfârşi prin a plăti”, a spus ministrul Mediului, invocând „incompetenţa altora”.
Totodată, noul ministru a promis: „Vom face tot ce ne stă în putinţă să oprim tăierile ilegale de păduri din România. Cred că cetăţenii României aşteaptă să fim implicaţi să rezolvăm această problemă. Suntem ultimii din Europa la reciclare”.
Hoţii de lemne au provocat moartea a doi pădurari în ultimele săptămâni în urma controalelor.
De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului .
Între 2014 şi 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni, unele dintre ele necesitând spitalizarea, din cauza rănilor grave suferite.
Costel Alexe a preluat, joi, portofoliul de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, într-o conferinţă de presă la care au participat premierul Ludovic Orban şi vicepremierul Raluca Turcan.
Un răspuns
Solutii pentru iesirea urgenta din INFRINGEMENT
1. cu 100.000.000 euro
Sa conservam energia deseurilor organice
Prin: dezumificare, peletizare si depozitare
Se elimina gropile de gunoi si se conserva energia deseurilor (4 MW/to
Vom lasa aceasta zestre generatiilor viitoare in lipsa de gaz, petrol, lemn, epuizate.
Se asigura o depoluare imediata a solului, apei si aerului.
2. Sa valorificam biomasa peletizata prin combustie la temperaturi inalte > 1200°C
Natura ne daruieste in fiecara an de pe terenurile inca fertile, cultivate sau nu, 4 tone de biomasa pe hectar cu o valoare energetica de 4,5 MW/tona.
Biomasa este cea mai abundenta bogatie a planetei, conversia ei in energie se realizeaza prin combustie la temperaturi inalte >1200 cu echipamente eficiente, economice, cu emisii minime.
Biomasa poate asigura mai mult de 60% din energia termica si electrica a Planetei, fara sa defrisam vreun copac.
3. 1.800.000.000 euro
Sa reciclam 100% deseurile organice solide si lichide neutilizate prin tratare termica, un proces de descompunere preponderent endoterm (piroliza) curat cu emisii „zero”.
Procedeul este de viitor, asigura descompunerea in materii prime: cărbune vegetal, compuși volatili și gaze combustibile a tuturor deseurilor organice solide si lichide neutilizate