luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 octombrie, 2016

lazar-comanescuMinistrul de Externe ia în calcul înlocuirea ataşaţilor economici. ”E nevoie de oameni noi, care să promoveze interesele economice externe ale României”, a spus ministrul Lazăr Comănescu, duminică, la Digi24.

„E o nevoie de o reîmprospătare substanțială a resurselor umane alocate promovării intereselor economice externe ale României”, a declarat ministrul Lazăr Comănescu în interviul acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.

Întrebat dacă „revigorare” înseamnă înlocuirea actualilor atașați, șeful diplomației a răspus că „inclusiv asta”.


„În primul rând, reconfigurăm rețeaua de reprezentare externă, în sensul de a defini ce înseamnă rolul consilierului economic al ambasadei și ceea ce se cheamă promovare comercială clasică”, a explicat Lazăr Comănescu.

Declaraţia ministrului de externe vine în contextul în care vicepremierul Costin Borc a criticat faptul că în reţeaua externă au fost trimişi oameni pe criterii de prietenie sau de rudenie. Mai mult, destinaţiile ar fi fost alese mai degrabă pentru a satisface interese turistice.

Ministrul Lazăr Comănescu a admis că are propriile nemulțumiri față de activitatea atașaților economici și a promis că în curând va fi „omul potrivit la locul potrivit”.

Necesitatea ca misiunile diplomatice ale României să promoveze economia românească a fost subliniată inclusiv de președintele Iohannis.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: