sâmbătă

25 mai, 2024

23 ianuarie, 2023

Germania trebuie să-și reducă treptat dependența de China, deoarece decuplarea de piața chineză va duce la pierderea unui număr semnificativ de locuri de muncă în cea mai mare economie a Europei, a declarat duminică ministrul de Finanțe Christian Lindner (foto), potrivit Reuters.

„Decuplarea economiei noastre de piața chineză nu ar fi în interesul locurilor de muncă din Germania”, a spus Lindner, citat de ziarul Welt am Sonntag.

El a spus că, în următorii ani și decenii, alte regiuni și piețe ale lumii vor trebui să devină, treptat, mai importante pentru afacerile germane. „Condițiile politice trebuie îmbunătățite”, a spus Lindner.


Germania lucrează la o nouă strategie în privința relației cu China, care urmărește să reducă dependența de superputerea economică a Asiei, partenerul comercial de top al țării din 2016.

Ministerul Economiei de la Berlin recomandă excluderea utilizării componentelor de la furnizorii din state autoritare în proiectele de infrastructură critică ale Germaniei și impunerea unor cerințe mai stricte pentru companiile locale care fac afaceri cu China, potrivit unui draft al strategiei consultat de jurnaliștii străini.

Germania și în special cancelarul Olaf Scholz au fost criticați în țară, dar și în afară pentru atitudinea foarte prietenoasă față de Beijing. La începutul lui noiembrie, Scholz a devenit primul lider al Grupului celor șapte (G7) care a vizitat China de la pandemia de COVID-19, deplasarea vizând sporirea relațiilor comerciale bilaterale.

Companiile germane care au o expunere ridicată pe China ar trebuie să împărtășească detalii despre afacerile lor cu guvernul federal și să participe periodic la teste de stres, potrivit „Orientărilor interne privind China”, emise de minister, marcate drept confidențiale.


***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: