marți

7 mai, 2024

19 iunie, 2011

Ministrul german al economiei, Philipp Roesler (liberal), invocă necesitatea reducerii impozitelor, odată cu redresarea economică a Germaniei, într-un interviu pentru săptămânalul german Der Spiegel pentru numărul de duminică, relatează AFP.

”Trebuie să adoptăm rapid măsuri de diminuare a impozitelor, care să intre în vigoare înainte de viitoarele alegeri legislative (prevăzute pentru septembrie 2013 – n.r.). Pentru noi liberalii, priorităţile sunt clare: este vorba înainte de toate de veniturile clasei medii şi de veniturile mici”, a declarat ministrul.

În schimb, ministrul conservator al finanţelor, Wolfgang Schauble, se opune oricărei scăderi de amploare a impozitelor înainte de viitoarele alegeri legislative din 2013.


Schauble susţine că bugetul german ar putea fi îngreunat în următorii ani din cauza ajutoarelor acordate ţărilor europene aflate în dificultate, precum şi de creşterea dobânzilor care afectează serviciul datoriei sau chiar din cauza renunţării la energia nucleară.

Veniturile provenite din impozite în Germania vor depăşi în acest an cu 17,7 miliarde de euro previziunile făcute în noiembrie 2010.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: