duminică

24 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 noiembrie, 2021

Ministrul de Finanțe asigură din nou că taxele nu vor crește anul viitor, dar spune că este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară pentru a putea fi asigurate fonduri atât pentru plata salariilor, a drepturilor sociale şi a altor servicii publice, cât şi pentru finanţarea investiţiilor publice.

„Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize!”, susţin Adrian Câciu

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat pe Facebook că a demarat analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor şi fundamentarea documentelor care însoţesc proiectul de buget pentru 2022, respectiv strategia fiscal bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare.


„Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!”, susţine ministrul Finanţelor.

Totodată, ministerul a demarat o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale.

„Așa cum am subliniat și la preluarea mandatului, nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare – vom ține sub control deficitul bugetar”, a asigurat Adrian Câciu.

Ministrul Finanţelor a precizat totodată că va continua politica fiscală de stimulare a economiei, „încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național <<Cumpără românește!>>”. În acest sens, Câciu îşi propune să iniţieze consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, „dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Un prieten m-a sunat aseară, să mi se plângă ”cât

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: