luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 august, 2016

Anca_Dragu_PaliuMinistrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat marți seara, la Realitatea Tv, că scutirea de impozit pentru profitul reinvestit se va prelungi pentru 2017 și că nu vor fi introduse niciun fel de noi taxe, pentru că predictibilitatea este un element important în afaceri.

„Vom prelungi facilitățile fiscale pentru profitul reinvestit. Această facilitate expiră la finalul acestui an și o vom prelungi pentru cei care reinvestesc profitul”, a anunțat Anca Dragu.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a intrat în vigoare la data de 1 iulie 2014 și era prevăzută pentru un an și jumătate.


Prin această facilitate, agenții economici sunt scutiți integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit în echipamente tehnologice, mașini, utilaje și instalații de lucru.

Simplificarea fiscalității, pachet pentru reducerea evaziunii fiscale, suplimentarea plafonului programului „Prima Casă”

  • „Pregătim simplificări pentru mediul de afaceri și pregătim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste bună pentru mediul de afaceri, pentru că oferim acele condiții egale de piață pentru toți participanții.
  • Pentru mediul de afaceri e foarte importantă predictibilitatea fiscală. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, în general nu vor fi modificate (…) Dar pregătim ceva îmbunătățiri, ceva simplificări”, a mai spus Anca Dragu.
  • Plafonul pentru programul „Prima Casă” va fi suplimentat în luna septembrie: „Programul va fi suplimentat în septembrie pentru 2016 și în octombrie vom avea o strategie pentru acest program pe termen mediu, de cinci ani, astfel încât să evităm eventualele sincope în derularea programului”.
  • Cererea de finanțări pe „Prima Casă” a crescut foarte mult în perioada discuțiilor cu privire la Legea Dării în plată, iar acum se întâmplă la fel pentru că „oamenii nu știu dacă programul va mai fi la anul sau nu”.
  • Este nevoie de predictibilitate și în acest domeniu, a mai spus ministrul Finanțelor, astfel încât atât cetățenii cât și dezvoltatorii imobiliari să își poată face planuri pe termen mediu

România va prezenta Comisiei Europene, în aprilie 2017, planu adoptării euro

Guvernul României va prezenta Comisiei Europene, în aprilie 2017, un plan cu privire la adoptarea euro.

Statele membre sunt obligate să spună care este poziția lor în legătură cu adoptarea monedei unice, a mai spus ministrul:

„În aprilie 2017 Guvernul României va prezenta Comisiei Europene, în cadrul programului de convergență, un plan cu privire la adoptarea euro.


Este o obligație a statelor membre să spună care este poziția lor vizavi de adoptarea euro.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ar fi fost foarte frumos să putem adopta euro în 2018, când se împlinesc o sută de ani de istorie modernă.

Dar așa ceva nu este posibil. Practic trebuie să avem o analiză amplă și cu termene precise și cu măsuri precise, astfel încât economia României să devină flexibilă și să poată să renunțe la propria monedă și să adopte moneda unei zone monetare. Eu personal sunt o susținătoare”, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: