joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 iunie, 2016

Anca_Dragu_PaliuEfectele Brexit-ului în economia românească nu vor fi imediate și nici îngrijorătoare, a declarat ministrul Finanțelor, Anca Dragu, la Realitatea TV.

România are pârghiile necesare pentru a gestiona situația și nu se așteaptă la un impact semnificativ pe termen scurt din punct de vedere economic.

„Reacția de ieri (vineri – n. red.) a fost una imediată a piețelor financiare. Am văzut o volatilitate. În România a fost mai scăzută. România are rezerve valutare și rezerve de finanțare. Acoperim patru luni de finanțare. Această politică prudentă dă roade în cazul României”, a declarat Anca Dragu.


Ea a precizat că nici cei care au credite în lei nu au de ce să se teamă pentru că nu vor fi mișcări bruște în această zonă.

Anca Dragu este optimistă și în ceea ce privește rezistența economiei pe termen mediu:

„Pe termen mediu, anticipăm un impact moderat. Avem o creștere economică sustenabilă. Economia va face față șocurilor externe”.

Pe de altă parte, ministrul Finanțelor crede că nici românii care lucrează în Marea Britanie nu au motive să-și facă probleme.


„Nu cred că va fi o schimbare imediată nici pentru românii care lucrează în Marea Britanie. Nu vor fi efecte peste noapte. Românii de afară sunt apreciați în domeniile în care lucrează și nu cred că angajatorii îi vor lăsa să plece”, a mai spus ministrul.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Reamintim că 51,9% dintre britanici au votat în favoarea Brexit-ului la referendumul de joi.

Rata de participare la vot a fost de 72,2%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: