joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iunie, 2013

Grupul Feroviar Român (GFR), al omului de afaceri Gruia Stoica a căștigat licitația pentru CFR Marfă – potrivit anunțului făcut joi seară de ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

GFR a oferit, după negocieri care trebuiau să clarifice condițiile grupului, 202 milioane de euro pentru pachetul de 51% din acțiunile CFR Marfă.

Pe lângă suma pentru acțiuni, GFR s-a angajat, potrivit ministrului Fenechiu, la investiții în valoare de 900 de milioane de lei și la investiții în mediu de 1,5 milioane de euro.


„După şapte ore de negocieri, a ieşit fumul alb. Astăzi putem declara un câştigător în competiţia de privatizare la CFR Marfă”, a spus Fenechiu.

Grupul Feroviar Român va plăti integral preţul, după ce ministerul a respins cererea de plată în rate, iar contractul va fi semnat cel mai probabil săptămâna viitoare.

GFR este un grup controlat de omul de afaceri Gruia Stoica. Grupul s-a înființat în anul 2000 ca operator pe calea ferată și a avut ca principal partener de afaceri chiar CFR Marfă, de la care a luat active și personal. De-a lungul anilor, în timp ce CFR Marfă se scufunda, grupul GFR a crescut spectaculos, până când a ajuns să-și cumpere principalul partener.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: