joi

23 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 octombrie, 2013

Serviciile de distribuție (în electricitate n.red.) nu au fost îmbunătățite, cei care le-au cumpărat au adus echipamente second-hand și exportă profiturile obținute în România, a explicat marți, într-o conferință de presă, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță.

„Ne aşteptam ca prin privatizarea distribuţiei de electricitate calitatea serviciului să crească. Acest lucru nu se întâmplă. Cele mai multe reclamaţii vin din zonele unde serviciul este privatizat”, a declarat Constantin Niţă.

„Fac un apel ca aceste companii să revizuiască politica de distribuţie a energiei în România. Înţelegem că exportăm profiturile şi internalizăm cheltuielile, dar lucrul acesta nu trebuie făcut în detrimental consumatorulor casnici sau industriali. Sunt autorităţi care se plâng că aceste companii nu reuşesc, nu vor sau nu pot, vom verifica, mai ales în cartierele noi, să se preocupe de alimentarea cu energie. Este inacceptabil”, a adăugat ministrul, citat de MEDIAFAX.

Piese second-hand


Guvernul va îmbunătăţi legea energiei, prin care se va impune omologarea locală a tuturor produselor din sistemul energetic intrate în țară, pentru că sunt multe produse importate la mâna a doua şi de calitate precară.

„Trebuie să impunem un standard. România trebuie tratată cum trebuie, nu cum vor aceste companii”, a spus Niţă.

Nicio firmă de distribuție nu și-a respectat obligațiile din contractul de privatizare

Întrebat dacă există riscul ca firmele de distribuţie privatizate să se întoarcă la stat, ministrul delegat Niţă a răspuns că „întotdeauna există riscuri”.

El a mai spus că Electrica, societatea de stat care a privatizat filiale în perioada 2004-2008, are procese la Curtea de arbitraj de la Paris cu toate companiile care au cumpărat firme de distribuţie a energiei în România, din cauză că investitorii privaţi nu şi-au respectat unele obligaţii din contractile de privatizare.


Companiile străine care au cumpărat filiale de distribuţie a energiei în România sunt Enel (Italia), CEZ (Cehia) şi E.ON (Germania).

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: