marți

23 iulie, 2024

29 iunie, 2012

Ministrul intermiar al Educației, Liviu Pop, a emis joi un ordin prin care lărgește componența Consiliului Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). ”Aștept propuneri de la universități” – a declarat Liviu Pop.

Ordinul său a fost însă emis cu doar o zi înainte de întrunirea Consiliului Național al CNATDCU, care ia în dezbatere acuzațiile de plagiat care i s-au adus în ultima vreme premierului Ponta în lucrarea sa de doctorat. Comisia s-a întrunit vineri (29 iunie) dimineața, pentru a discuta cazul doctoratului premierului Victor Ponta.

Liviu Pop și-a motivat decizia – într-o intervenție la postul de televziune Antena3, prin faptul că această comisie încă nu i-a înaintat raportul de activitate pe care i l-a cerut și care ar fi trebuit să fie gata încă de la începutul lunii.


Ministrul Educației spune că decizia sa nu are nicio legătură cu luarea în discuție a acuzațiilor de plagiat aduse premierului. ”Când am dat acest ordin (joi, 28 iunie, n.r.) nu știam de această poveste” – a declarat Liviu Pop.

Ordinul ministrului a fost publicat vineri dimineața în Monitorul Oficial, publicație trecută cu trei zile în urmă din subordinea camerei Deputaților în subordinea guvernului.

În chiar ziua emiterii ordinului de către ministrul Edyucației, premierul Victor Ponta, aflat la Bruxelles, declara într-un interviu pentru El pais că, dacă se va dovedi ca lucrarea sa de doctorat este plagiată, va demisiona.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: