marți

16 aprilie, 2024

23 iulie, 2012

„Cazul s-a încheiat aici”, a declarat pentru Gândul ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, referindu-se la ancheta în cazul acuzaţiilor de plagiat privind teza de doctorat a premierului Victor Ponta. Ea pune astfel punct unui scandal care durează de mai bine de o lună.

„Mai departe, dacă sunt sancţiuni, eu nu am văzut raportul Consiliului (Consiliul Naţional de Etică, care a decis că Victor Ponta nu a plagiat -n.n.), cineva (persoanele găsite vinovate ori de autorul sesizării, conform OG 28/2011 – n.n.) poate să dea în judecată”, a adăugat Andronescu.

Legislaţia este însă clară în astfel de cazuri: cei care pot depune contestaţie sunt „persoanele găsite vinovate” sau „autorul sesizării”. Adică doar Victor Ponta.


„Raportul comisiei de analiză poate fi contestat la Consiliul Naţional de Etică de către persoana sau persoanele găsite vinovate ori de către autorul sesizării; contestaţia va conţine obligatoriu o copie simplă după sesizarea initială şi după raportul comisiei de analiză”, se arată în Ordonanţa 28/2011 care modifică şi complează Legea 206/2004 privind buna conduită în cercetarea ştiintifică.

„Eu personal ca ministru nu am atribuţii în această speţă. Atribuţiile sunt date CNE, care are un regulament de funcţionare şi care poate să constituie o comisie de specialişti ceea am înţeles că au şi făcut, o comisie de jurişti, pe care s-a bazat raportul final. După ce CNE a stabilit raportul final, a avut nevoie de un aviz de la Direcţia juridică a Ministerului. Astfel, cazul s-a încheiat”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu pentru Gândul.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: