duminică

21 aprilie, 2024

13 septembrie, 2017

Ministerul Educaţiei, Liviu Pop, a transmis tuturor inspectoratelor o circulară în care profesorii sunt amenințați cu „sesizarea organelor de stat” dacă vor folosi la clasă materiale auxiliare neacreditate.

„Până la adoptarea procedurilor legale pentru acreditarea şi autorizarea auxiliarelor şcolare în unităţile de învăţământ preuniversitar, este interzisă utilizarea de auxiliare şcolare neaprobate de Ministerul Educaţiei Naţionale (…)

Precizăm că, în cazul în care nu va fi respectată această obligaţie, Ministerul Educaţiei Naţionale îşi rezervă dreptul de a sesiza organele de stat abilitate”, menționează circulara ministrului Liviu Pop.


Ministrul Pop a interzis pe 8 august folosirea aceste materiale, după ce a constatat că ordinul pe baza cărora funcționau acestea data din 2002 și nu a fost actualizat niciodată:

„Analizând Legea Educaţiei Naţionale, pe articolele 69 şi 94, în care sunt stabilite mijloacele de învăţământ, materiale didactice auxiliare şi curiculare, am constatat că ordinul 4916/2002 nu a fost actualizat, deşi Legea Educaţiei a apărut în 2011. Fapt pentru care am emis un ordin, care anulează acest act normativ din 2002, adică, toate mijloacele de învăţământ didactic auxiliar şi curicular trebuie revizuite. Adică, toate auxiliarele, începând din ziua de astăzi, nu mai sunt valabile şi fac un apel către toate editurile să nu mai transmită niciun material către unităţile şcolare şi către profesor pentru că începânnd de astăzi niciun auxiliar nu este omologat”, a spus Liviu Pop.

El promitea atunci că normele metodologice care vor sta la baza avizării şi acreditării acestor auxiliare vor fi elaborate în maximum 30 de zile, lucru ce nu s-a întâmplat.

Evaluarea materialelor auxiliare va fi realizată de Ministerul Educaţiei, doar dacă va exista avizul conform al inspectoratului şcolar şi al asociaţiei de părinţi dintr-o unitate de învăţământ.


Practic, tot materialul auxiliar este rechemat la o nouă avizare. Cu costurile, de toate felurile, aferente, inclusiv pentru părinți.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: