miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 august, 2017

Învăţământul românesc este de nota 6 sau 7, în primul rând pentru că are foarte multe cadre didactice necalificate, a declarat luni ministrul Educației, Liviu Pop, la o întâlnire de lucru cu inspectorul general al ISJ Vrancea.

”Avem în sistemul de învăţământ doi la sută dintre colegi necalificaţi. Sunt fie cu studii medii, fie specializaţi într-o calificare, dar predau altă calificare.

Sunt 4.300 şi ceva de colegi necalificaţi, un număr nepermis de mare.


Suntem singura categorie bugetară care are necalificaţi. În sistemul sanitar nu am auzit de vreun medic care să opereze, fiind necalificat, Doamne fereşte de aşa ceva! La Fisc nu am auzit de necalificaţi, suntem singurii, aceasta este realitatea pe care o spunem cu subiect şi predicat”, a spus Liviu Pop, citat de News.ro

Concursurile pentru posturile de director de școală, reduse la un simplu interviu

Reamintim că după revenirea la guvernare a PSD, în ianuarie, au fost schimbate mai multe reglementări care fixau standarde de calitate în educație.

Printre altele, a fost modificată metodologia concursurilor pentru posturile de directori și adjuncți de școli, fiind reintroduse masiv detașările „în interesul învățământului”, adică numirile fără examen.

Pe 21 și 22 august va fi organizat un concurs pentru aceste poziții rămase vacante, dar examenul este o simplă formalitate – nu există nicio probă scrisă, ci doar un interviu demaximum 20 de minute.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În cadrul interviului, candidații vor prezenta planul operaţional pentru anul şcolar 2017 — 2018 al unităţii de învăţământ pentru care şi-au exprimat opţiunea.

Punctajul maxim este 30 iar pentru promovare sunt necesare 21 de puncte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: