Ministrul Economiei - replică lui Valentin Lazea: Nu tăiem salariile bugetarilor. Salariile demnitarilor vor fi cu siguranță înghețate - CursDeGuvernare.ro
marți

19 octombrie, 2021

Ministrul Economiei – replică lui Valentin Lazea: Nu tăiem salariile bugetarilor. Salariile demnitarilor vor fi cu siguranță înghețate

20 noiembrie, 2020

Programul de guvernare al PNL nu vorbeşte despre taierea salariilor bugetarilor, dar, cu certitudine, salariile demnitarilor vor fi îngheţate, a declarat, joi seara, ministrul Economiei, Virgil Popescu, la Antena 3.

Acesta a fost întrebat care este punctul său de vedere în legătură cu afirmaţia economistului şef al BNR, Valentin Lazea, care propunea ca din 2021 salariile bugetarilor să fie tăiate cu 20%, prin reducerea săptămânii de lucru la 4 zile.

„Nu cred că aţi văzut în programul de guvernare al Partidului Naţional Liberal că vorbim de tăieri de salarii în sectorul bugetar. Deci nu vorbim despre aşa ceva. Vorbim eventual de îngheţarea, şi cred că cu certitudine, a salariilor demnitarilor. Asta se va întâmpla cu certitudine, cum s-a întâmplat la 1 ianuarie 2020: salariile demnitarilor nu au crescut”, a spus Popescu, citat de Agerpres.


Şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros, este de părere că soluția propusă de Valentin Lazea nu este fezabilă.

„Sigur, orice analist are dreptul la o opinie. Probabil se bazează pe nişte date la care dânsul are acces, dar nicio clipă în guvern sau în Partidul Naţional Liberal nu s-a vorbit despre acest lucru”, a precizat Oros.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Economistul şef al BNR, Valentin Lazea, a declarat joi că se pot imagina soluţii pentru bugetari – deoarece nu este deloc normal ca salariul mediu în sectorul bugetar să fie mai mare decât în mediul privat. Acesta a vorbit despre reducerea săptămânii de lucru a bugetarilor la patru zile și scăderea corespunzătoare a salariului.

„O soluţie ar putea fi, de exemplu, săptămâna de lucru de patru zile pentru bugetari, cu reducerea cu o cincime a salariului. Măcar aşa s-ar ajunge spre un cvasiechilibru între salariile bugetare şi salariile din mediul privat. Iarăşi, o soluţie ar fi din nou o intrare în sectorul bugetar la şapte ieşiri, cum s-a mai aplicat în trecut şi se mai pot imagina”, a spus Lazea.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr