joi

23 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 martie, 2019

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, lansează public ideea Bacalaureatului diferențiat, cu 4 tipuri de examen în funcție de profilul liceului urmat.

Cele 4 tipuri de examen, au fost prezentate vineri de către ministrul Ecaterina Andronescu în cadrul unei dezbateri de specialitate. Acestea ar fi:

Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenții programelor de studii liceale de științe), Bac A2 (pentru absolvenții programelor de studii liceale socio-umaniste) și Bac V (pentru absolvenții programelor de studii liceale vocaționale).


Accesul la forme superioare de învățământ este posibil în funcție de tipul de examen absolvit:

  • Pentru absolvenții de Bac A1, studii universitare în Științe sau Științe aplicate. Examenul ar consta în probe la limba română, limbă străină, matematică, fizică/chimie/biologie și o probă de creativitate/ aptitudini.
  • Pentru absolvenții de Bac A2, studii universitare Socio-Umaniste. Examenul ar consta în probe la limba română, limbă străină, istorie, filosofie/logică/sociologie și o probă de creativitate/ aptitudini
  • Pentru absolvenții de Bac V, studii universitare vocaționale. Examenul ar consta în probe la limba română, limbă străină, o probă specifică și o probă de creativitate.

Absolvenții de Bac T ar avea doar posibilitatea de a urma forme de pregătire profesională continuă. Examenul ar consta în probe la limba română, limbă străină și științe.

Elevii care urmează programe de formare profesională ar putea opta pentru studii profesionale Nivel 3 (3 ani) sau pentru studii liceale Nivel 4 (patru ani), singura variantă care asigură acces la studii postliceale.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Toate aceste informații au fost conținute de o prezentare expusă pe parcursul prezentării susținute de Ecaterina Andronescu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: