duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 mai, 2012

Ministrul desemnat al Finanțelor îi va coordona și pe ceilalți miniștri desemnați care au sarcini directe prin scrisoarea de intenție cu FMI, în primul rând ministrul Economiei, ministrul Sănatatii și ministrul Agriculturii, a declarat, marți, premierul desemnat, Victor Ponta.

Astfel, Ministrul desemnat de Finanțe, vicepremierul desemnat Florin Georgescu, îi va avea în coordonare pe Daniel Chițoiu, Vasile Cepoi, respectiv Daniel Constantin, cei patru urmând să înceapă de miercuri discuțiile tehnice cu delegațiile FMI, Băncii Mondiale și Comisiei Europene, a spus Ponta.

Totodată, Guvernul propus se va reuni, miercuri, de la ora 17.00, la sediul USL.


”De mâine, la ora 17.00, voi avea o primă ședință aici, la USL, cu toți membrii cabinetului și, de asemenea, cei care au portofolii afectate de scrisoarea de intenție cu FMI, sub coordonarea vicepremierului Florin Georgescu, vor începe deja discuțiile tehnice cu cei de la FMI și Comisia Europeană”, a declarat Ponta.

Deși prim-viceguvernatorul Băncii Naționale este independent politic, Victor Ponta a ținut să menționeze originea social-democrată a lui Georgescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Domnul Florin Georgescu va avea extrem de dificila sarcină de a coordona nu doar Ministerul de Finanțe pe care îl conduce direct, ci și celelalte ministere începand, în primul rând, cu Ministerul Economiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Agriculturii, care au obligații asumate prin acordurile pe care România le-a semnat cu FMI, cu Banca Mondială și Comisia Europeană. Practic, prin funcția de viceprim-ministru, domnul Florin Georgescu are și autoritatea necesară de a coordona celelalte ministere în discuțiile pe care le avem cu FMI, CE și BM. Este, indiscutabil, cea mai dificilă sarcină din acest guvern și mă bucur că un om atât de experimentat și un om care a fost ministru de finanțe, este prim-viceguvernator al Băncii Naționale și este și un om care a fost în partidul nostru foarte apreciat”, a mai arătart premierul desemnat.

Conform calendarului stabilit la USL, toți miniștri desemnați încep de miercuri să scrie la programul de guvernare, care vineri urmează să fie înaintat celor doi președinți ai Camerei Deputaților și Senatului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: