luni

29 mai, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 februarie, 2013

Foto: www.evz.ro

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean a declarat, sâmbătă, că îl va invita în centrala MAE pe ambasadorul român în Finlanda, Cătălin Avramescu (foto), pentru a discuta cu el, după ce acesta a refuzat numirea la ambasada de la Helsinki a unui atașat pentru probleme sociale trimis de Ministerul Muncii.

De asemenea, ambasadorul Avramescu, fost șef al Cancelariei Prezidențiale și un susținător al președintelui Traian Băsescu, a refuzat comunicarea pe cifru diplomatic cu Bucureștiul, a mai reclamat Corlățean.

„O cerere din partea ambasadorului de a renunţa la comunicarea pe cifru, de exemplu, m-a uimit. Înseamnă fie că nu are obiectul muncii şi nu are ce face şi nu are ce scrie. În orice capitală europeană pot apărea lucruri pe care nu le dai în clar, pe inforgramă, le dai pe un cifru. Şi atunci are o mare problemă profesională. Şi o altă chestiune, care iarăşi m-a uimit: s-a opus la trimiterea ataşatului de muncă din partea Guvernului României”, a spus ministrul de Externe, la Antena 3, citat de Mediafax.


Titus Corlățean a arătat că ambasadorul român din Finlanda nu avea competența să se opună trimiterii unui atașat social de la București la Helsinki.

”Ministerul Muncii a decis că avem nevoie, avem probleme cu românii de acolo, trebuie să fie un om, aşa cum există şi în alte capitale europene, care să se ocupe de reinserţia socială, de relaţia cu autorităţile respective, pe problemele sociale, muncă. Or, nu avea competenţa să îndrăznească să se opună la aşa ceva”, a susținut ministrul.

„Avem o problemă pe care o vom clarifica foarte rapid, pentru că îl voi invita pe domnul ambasador să vină puţin acasă, să discutăm modul în care îşi îndeplineşte mandatul de reprezentare a intereselor României”, a mai afirmat Titus Corlăţean.

Alături de Olanda, Finlanda s-a opus aderării României la spațiul Schengen, însă în ultima perioadă Helsinki s-a repoziționat favorabil Bucureștiului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: