joi

30 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 ianuarie, 2023

Fondul special de apărare de 100 de miliarde de euro al Germaniei nu mai este suficient pentru a-i acoperi nevoile, a declarat noul ministru al Apărării, Boris Pistorius (foto), într-un interviu pentru Sueddeutsche Zeitung, potrivit Reuters.

Pistorius, care a preluat mandatul săptămâna trecută, după ce predecesorul său a demisionat, a declarat că Germania va trebui, de asemenea, să-și majoreze cheltuielile anuale regulate pentru apărare de la nivelul actual de aproximativ 50 de miliarde de euro.

Germania trebuie, de asemenea, să-și completeze stocurile de hardware militar, inclusiv să înlocuiască cele 14 tancuri Leopard pe care Berlinul a acceptat să le trimită în Ucraina pentru a ajuta la respingerea invaziei Rusiei, a declarat noul șef al apărării de la Berlin.


Decizia Germaniei de a suspenda serviciul militar obligatoriu în 2011 a fost o greșeală, a adăugat el, spunând că ezită să pună o povară asupra tinerelor generații, dar este deschis să discute despre un nou model de consolidare a relației dintre cetățeni și stat.

Întrebat dacă Germania va trimite avioane de luptă în Ucraina, noua solicitare a Kievului după ce Germania a aprobat la începutul acestei săptămâni livrarea tancurilor Leopard 2, Pistorius a spus că acest lucru este „exclus”.

„Avioanele de luptă sunt sisteme mult mai complexe decât tancurile de luptă și au o rază de acțiune și o putere de foc complet diferite. Ne-am aventura în dimensiuni asupra cărora aș avertiza în prezent”, a spus Pistorius.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: