joi

25 aprilie, 2024

19 octombrie, 2021

Cătălin Drulă, aviz pozitiv

Miniştrii propuşi de premierul desemnat, Dacian Cioloş, sunt respinși la foc automat la finalul audierilor din comisiile de specialitate care se derulează marți. Până la ora 15.00, singura excepție a fost Cătălin Drulă, propus la Ministerul Transporturilor. Propunerea de respingere nu a întrunit majoritatea voturilor.

Avizul comisiilor este consultativ, iar votul asupra listei cu miniştri şi a programului de guvernare va avea loc miercuri.

Claudiu Năsui a primit aviz negativ, marţi, pentru funcţia de ministru al Economiei. Votul: 13 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” şi 11 abţineri.


Ionuț Moșteanu, propus pentru Ministerul Dezvoltării, Moşteanu a primit aviz negativ. El a avut 10 voturi pentru, 16 împotriva şi 14 parlamentari s-au abţinut.

Cristian Ghinea, propunerea pentru Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a primit un aviz negativ. Au fost 7 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” și 8 abțineri.

De asemenea, Cristina Prună, propunerea pentru Ministerul Energiei, a fost respinsă de parlamentarii din comisie. Au fost 14 voturi „pentru”, 27 „împotrivă” și 12 abțineri.

Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, propus pentru Ministerul de Interne în Guvernul Cioloș, a fost, de asemenea, respins la votul din comisii. Au fost 19 voturi „pentru” un aviz negativ, 13 abțineri și 5 voturi „împotrivă”.


Dan Barna, propunerea pentru Ministerul Afacerilor Externe, a primit aviz negativ. Au fost 11 voturi „pentru”, 20 „împotrivă” și 4 abțineri.

Monica Berescu, propunerea pentru Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a primit aviz negativ. S-au înregistrat 17 voturi „pentru”, 17 „împotrivă” şi 8 abţineri. Un aviz negativ a primit și Nicu Fălcoi, propunerea pentru Ministerul Apărării.

Ministrul propus pentru portofoliul de la Cultură, Iulia Popovici, a primit un aviz negativ din partea comisiilor din Parlament. Au fost patru voturi „pentru”, nouă „împotrivă” și șapte abțineri.

De asemenea, propunerea pentru Ministerul Tineretului și Sportului, Tudor Pop, a primit tot un aviz negativ. Au fost nouă voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și patru abțineri.

PNL a anunțat că parlamentarii săi vor asigura cvorumul de ședință, dar nu își vor exercita dreptul de vot. ”Arătăm maturitate şi deschidere, pentru că nu vom vota împotrivă, nu ne vom ridica din băncă şi nu vor merge să pună bila împotriva acestui guvern, aşa cum s-a întâmplat înainte”, a explicat decizia Florin Cîţu.

PSD a precizat că va vota împotriva guvernului. ”Dacian Cioloş şi echipa lui nu au cerut votul PSD, nu am discutat înainte, aşa cum în general se discută în asemenea situaţii, nu a venit să ne facă o ofertă, să ne propună un program, să zicem, şi prin aceasta a arătat că, de fapt, PSD nu este un posibil partener”, a precizat Vasile Dîncu.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: