marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 aprilie, 2021

Miniştrii de finanţe din Germania şi Franţa susţin ideea unui impozit minim de 21% pe profitul corporațiilor, o propunere lansată de Guvernul american, potrivit unor declarații făcute într-un interviu comun acordat publicației Zeit Online, relatează Reuters.

„Personal, nu am nimic împotriva propunerii SUA”, a declarat ministrul german al finanţelor, Olaf Scholz. „Dacă acesta va fi rezultatul final al negocierilor, şi noi am fi de acord”, a declarat la rândul său ministrul francez al finanţelor, Bruno Le Maire.

La începutul acestei luni, secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, anunţa că SUA vor face presiuni asupra partenerilor din G20 pentru adoptarea unui impozit minim pe profitul corporațiilor valabil la nivel global şi a avansat procentul de 21%.


O cotă de impozitare de 12,5% pentru multinaţionale a fost discutată în cadrul unor noi reglementări negociate în prezent la nivelul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD), care pregăteşte la rândul său un plan de impozit minim pe profit la nivel global.

Olaf Scholz şi Bruno Le Maire urmează să aibă marţi o rundă de discuţii, iar printre subiectele abordate se va număra şi accesarea banilor din Fondul european de relansare.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: