joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 septembrie, 2011

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului se află în discuţii cu Ministerul de Finanţe pentru scăderea TVA la 9% pentru toate serviciile din turism, a declarat, marţi, ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, în şedinţa Consiliului Consultativ al Turismului.

„Suntem în discuţii cu MFP pentru a coborî TVA la 9% pentru toate serviciile din turism”, a spus Udrea.

Ea a subliniat că, în prezent, TVA de 9% se aplică doar serviciilor de cazare cu mic dejun.


Totodată, aceasta le-a spus turoperatorilor prezenţi la şedinţa Consiliului că MDRT a reuşit să impună o taxă generală de staţiune de 1%. Astfel, consiliile locale vor institui o taxă hotelieră în cotă de 1% din valoarea totală a cazării/tariful de cazare pentru fiecare zi de sejur a turistului, care se încasează de persoanele juridice prin intermediul cărora se realizează cazarea, o dată cu luarea în evidenţă a persoanelor cazate.

„Am reuşit să stimulăm, să încurajăm o activitate mai mare de şase luni în domeniul hotelier prin modificarea Codului Fiscal, astfel încât, acum, cine ţine deschis mai mult de şase luni plăteşte jumătate din impozit, nu cum era înainte – cine ţinea maximum şase luni plătea jumătate din impozit”, a adăugat ministrul Dezvoltării.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: