luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 noiembrie, 2018

Centura București, în prezent

Ministerul Transporturilor anunță că a transmis la Comisia Europeană proiectul privind realizarea infrastructurii de centură a Municipiului Bucureşti, care va costa 7,3 miliarde de lei şi va fi funcţională în anul 2024, potrivit unui comunicat emis, joi.

Finanţarea acestui proiect prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 se ridică la 5,8 miliarde de lei.

Proiectul prevede realizarea a 92 de kilometri noi de drum naţional şi autostradă, 56 de poduri şi pasaje noi, 5 poduri şi pasaje reabilitate, 9 parcări, 21 de intersecţii, 5 noduri rutiere, un punct de întoarcere, un centru de întreţinere şi coordonare, un punct de sprijin şi de întreţinere şi un spaţiu pentru servicii.


Comisarul european Corina Creţu a trimis la începutul lunii octombrie Guvernului un mesaj dur din care reieşea că la Comisia Europeană este în analiză un singur proiect major: metroul Otopeni-Gara de Nord. Ulterior, a fost aprobată finanțarea din fonduri europene numai pentru jumătate din acest proiect.

Mesajul comisarului european venea după o altă raportare a Ministerului transporturilor privind trimiterea de proiecte.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Obiectivul general al contractului de finanţare ‘Infrastructura integrată pentru zona orbitală a Municipiului Bucureşti’ îl constituie dezvoltarea zonei orbitale a Municipiului Bucureşti, prin construcţia unei autostrăzi orbitale în sudul Bucureştiului şi modernizarea centurii existente, asigurându-se astfel o interconectivitate adecvată între autostrăzile şi drumurile naţionale radiale aferente Bucureştiului”, spune comunicatul Ministerului Transporturilor.

Ministerul Transporturilor mai spune că proiectul privind zona orbitală a Capitalei este al 14-lea proiect major transmis de Organismul Intermediar la Comisia Europeană. Cele 14 proiecte totalizează aproximativ opt miliarde de euro, din care fonduri de la UE de aproximativ 4,6 miliarde de euro.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: