luni

25 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iunie, 2016

spitalul clinic de urgenta floreascaMinistrul Sănătății blochează toate concursurile pentru funcția de manager de spitale până când va fi elaborată o nouă procedură de selecție.

De asemenea, ministrul Vlad Voiculescu pregătește și modificarea contractelor de management. Ele ar putea fi impuse și celor care conduc acum spitalele, a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Laurențiu Colintineanu.

Marți, la Spitalul Floreasca urma să se desfășoare concursul pentru un nou manager, dar selecția a fost blocată prin retragerea din Comisie a reprezentantului ministerului.


Noua procedură urmează să fie gata în câteva săptămâni, toate concursuri programate în această perioadă urmând să fie amânate.

„Decizia ministrului este că niciun concurs pentru manageri nu va avea loc până nu se vor face modificările la procedura de selecție”, a spus Laurențiu Colintineanu.

Ministerul va încerca să le impună noile contracte și managerilor în funcție, chiar dacă aceștia nu pot fi obligați: „Există o posibilitate de a semna noul contract, nu e neapărat obligatoriu, dar căutăm soluția să aplicăm contractul pentru toți managerii în funcție”, a mai spus Laurențiu Colintineanu.

Criteriile de evaluare a managerilor vor fi modificate astfel încât să să includă și indicatori privind igiena, raportarea reală a infecțiilor nosocomiale și părerea pacienților.

Problemele de la Secția de arși de la Floreasca


În ceea ce privește cazul Secției de arși de la Floreasca, purtătorul de cuvânt al Ministerul Sănătății a explicat că este nevoie de rezolvarea mai multor probleme, unele dintre ele de natură juridică.

Unitatea, care funcționează pe lângă Secția de chirurgie plastică, trebuie să devină distinctă.

De asemenea, trebuie încheiat și contractul cu CNAS pentru cele șase paturi din secție, astfel încât să fie posibilă decontarea serviciilor medicale acordate în această unitate.

„Discuțiile cu CNAS sunt avansate”, a spus Laurențiu Colintineanu.

Trebuie găsită, totodată, modalitatea de a deconta integral costurile tartamentelor foarte scumpe aplicate pentru marii arși. Acum, sumele plătite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate nu acoperă decât o foarte mică parte din aceste costuri.

Ministrul Vlad Voiculescu a decis crearea unui grup format din experți internaționali la Ministerul Sănătății care vor propune soluții integrate pentru rezolvarea acestor probleme.

Această secție de arși face obiectul unui dosar instrumentat la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, după ce Corpul de control al premierului a constatat că Biocamera (piesa centrală a acestei unități) nu este funcțională și nici instalată, deși exista un proces-verbal de recepție și de punere în funcțiune a acesteia.

Directorul Spitalului Floreasca, Nicușor Louchi, a fost demis pe 21 aprilie 2016 după ce fostul ministrul Sănătății Patriciu Achimaș-Cadariu a făcut o vizită inopinată la  Secție de Arși și a constatat că aceasta nu funcționa, deși fusese inaugurată cu o zi înainte, iar medicii lipseau.

banicioiu inaugurare sectie arsi floreasca

Inaugurarea din aprilie a fost a doua lansare oficială a secției care a costat 8,5 milioane de euro și ar fi trebuit să fie finalizată în 2010.

În urmă cu un an, tot în luna aprilie, ministrul de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, tăia panglica acestei unități dotate cu aparatură de ultimă oră.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: