duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 octombrie, 2012

Ministerul Justiţiei a publicat miercuri, pe pagina sa de Internet, curriculum vitae depuse de procurorii care iau parte la procedura de selecţie a candidaţilor pentru funcţiile de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, având în vedere că traseul profesional al acestora este de interes public, potrivit hotărârii CSM nr.38 din 17 ianuarie 2008 – anunță biroul de presă al ministerului.

(CV-urile pot fi consultate AICI)

Proiectele privind exercitarea atribuţiilor întocmite de candidaţi, în condiţiile în care va exista acordul autorilor, ar putea să fie publicate după susţinerea interviului de către aceştia, mai precizează comunicatul:


În sensul unei astfel de soluţii pledează şi practica similară a CSM cu privire la înscrisurile şi proiectele depuse de candidaţii la celelalte funcţii de conducere din cadrul parchetelor (justificată, în ceea ce priveşte proiectele, inclusiv de necesitatea protecţiei drepturilor de proprietate intelectuală).

În plus, o parte dintre lucrările întocmite în activitatea profesională depuse de candidaţi au caracter nepublic (soluţii de neurmărire penală ori netrimitere în judecată sau acte efectuate în cursul urmăririi penale, acte de analiză şi control etc).

Transparenţa procedurii este asigurată prin faptul că Ministerul Justiţiei va face publică motivarea alegerii unui candidat, cuprinzând o analiză a modului de îndeplinire a standardelor de evaluare de către toţi participanţii la selecţie şi a temeiurilor care au determinat alegerea.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: