vineri

26 aprilie, 2024

11 octombrie, 2013

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a transmis vineri, serviciilor Comisiei Europene, prima versiune a Acordului de Parteneriat 2014-2020, anunţă instituţia.

Documentul a fost transmis informal deoarece, la nivelul Uniunii Europene, nu au fost adoptate încă regulamentele care vor stabili modul în care vor fi implementate fondurile europene în viitoarea perioadă de programare.

Prima versiune a Acordului de Parteneriat a fost discutată în cadrul celei de a cincea reuniuni a Comitetului Interinstituţional pentru Acordul de Parteneriat, din 7 octombrie, iar, suplimentar, documentul a fost realizat pe baza contribuţiilor ministerelor de linie şi a partenerilor de dialog implicaţi în procesul de programare.


În documentul transmis serviciilor Comisiei Europene au fost incluse propuneri primite în ultimele zile de la partenerii de dialog social.

Prima versiune a Acordului de Parteneriat detaliază cadrul instituţional – Autorităţile de Management şi Organismele Intermediare, respectiv prezintă principiile implementării efective a fondurilor în conformitate cu prevederile pachetului legislativ al Uniunii Europene.

Implementarea Fondurilor Europene Structurale şi de Investiţii 2014-2020 se va face la nivelul a trei ministere: – Ministerul Fondurilor Europene pentru managementul a patru programe operaţionale: Infrastructura mare (transport, mediu şi energie); Competitivitate (cercetare – dezvoltare, Agenda Digitală); capital Uman şi Asistenţă Tehnică; – Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru managementul programelor de dezvoltare regională, a programelor dedicate cooperării teritoriale europene şi a programului Capacitate Administrativă; – Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru managementul programelor dedicate agriculturii, dezvoltării rurale şi pescuitului şi acvaculturii.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: