luni

20 mai, 2024

29 august, 2013

Ministrul Finanţelor a decis ca sesiunea de înregistrare online pentru schema de minimis de către IMM-uri, derulată miercuri dimineaţa, dar reclamată de mai mulţi înreprinzători, să fie anulată şi reluată ulterior pentru a fi eliminată astfel orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri.

Miercuri seara, Ministerul Finanţelor a transmis un comunicat în care ministrul de resort, Daniel Chiţoiu, anunţă anularea procedurii derulate dimineaţa.

„În cursul zilei am fost informat în legătură cu existenţa unor probleme în procedura de depunere online din cadrul schemei de minimis. Am dispus imediat demararea unei anchete interne împreună cu STS şi alte instituţii competente din domeniul siguranţei IT. Din primele investigaţii a rezultat faptul că resursele IT alocate schemei de minimis au fost insuficiente în urma anticipării greşite a numărului mare de firme care sunt interesate. Astfel, au apărut blocaje şi mesaje de eroare în accesarea paginii de internet dedicate schemei de minimis. Ca urmare, am decis ca sesiunea de înregistrare online desfăşurata astăzi pentru schema de minimis să fie anulată şi reluată ulterior pentru a oferi egalitate deplină de şanse tuturor IMM-urilor interesate să înregistreze cereri de finanţare, eliminând orice suspiciune cu privire la corectitudinea derulării acestei proceduri”, afirmă ministrul Finanţelor.


El mai arată că doreşte ca acest program sa fie implementat corect, iar banii din schema de minimis să ajungă la cât mai multe firme fără nicio suspiciune şi nu acceptă să planeze nicio urmă de îndoială cu privire la acest program.

„După cum aţi fost anunţaţi, investigaţia este în derulare şi este efectuată de specialiştii MFP împreună cu STS şi alte instituţii competente din domeniul siguranţei IT, iar rezultatele investigaţiei vor fi urmate de măsurile care se impun şi vor fi anunţate public”, mai afirmă ministrul în comunicat.

Precizările au fost transmise după ce mai mulţi întreprinzători care au încercat să acceseze, miercuri dimineaţa, pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice (MFP) au reclamat că secţiunea dedicată schemei de minimis în valoare maximă de 500 milioane lei s-a blocat după deschidere, iar la scurt timp procesul de selecţie a fost declarat închis, aceştia nemaiputând aplica pentru ajutorul financiar.

Într-un comunicat transmis ulterior, ministerul susţine că, în urma investigaţiilor preliminare proprii şi a datelor furnizate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi de autorităţile competente din domeniul siguranţei IT, care au participat la monitorizarea întregii proceduri de înregistrare online a cererilor, a rezultat că, la ora 8:30, serverele MFP au înregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicaţiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: