sâmbătă

6 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 martie, 2019

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) vizează atragerea de finanțări în valoare de 2,2 miliarde de lei prin emisiuni de obligațiuni și certificate de trezorerie în luna martie, reiese din calendarul publicat luni.

Prima licitație din această lună a avut loc luni, când Finanțele au atras 543,8 milioane de lei printr-o emisiune de titluri de stat cu o maturitate reziduală de 32 de luni, la un randament mediu de 3,8% pe an. Suma este mai mare decât cea din prospect, de 400 de milioane de lei, în condițiile în care subscrierile au fost de 829,8 milioane de lei, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).

În martie, Finanțele au în vedere alte două licitații de obligațiuni pe cinci ani, în valoare totală de 700 de milioane de lei, una pe șapte ani, în valoare de 300 de milioane de lei și două pe scadențe mai lungi – 10 ani (200 de milioane de lei), respectiv 15 ani (200 de milioane de lei).


De asemenea, statul mai plănuiește să atragă de la bănci, prin titluri de trezorerie 400 de milioane de lei pe termen scurt (un an).

Cu privire la dobânzi, Finanțele se așteaptă ca acestea să nu depășească 5%, aceasta fiind estimarea pentru obligațiunile pe zece ani.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: