joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 februarie, 2019

Ministerul Energiei a anunțat vineri că dă undă verde proiectelor petroliere din Marea Neagră.

Până în prezent, nicio companie petrolieră nu a anunțat că a luat decizia finală de investiție în Marea Neagră. Aceste decizii au fost amânate în contextul ultimelor modificări legislative făcute, pentru a analiza impactul acestora.

În plus, Transgaz, a prezentat abia în vara trecută, în raportul semestrial adresat Bursei, planurile privind construcția conductei care va prelua de la țărm gazele pe care le vor extrage concesionarii perimetrelor din Marea Neagră. 360 de milioane de euro și doi ani reprezintă costul și durata construcției gazoductului Tuzla – Podișor, care va face joncțiunea cu BRUA, conducta care le va scoate în afara țării.


Crearea infrastructurii de uscat a gazelor este în sarcina Transgaz, în timp ce aducerea gazelor la țărm cade în sarcina concesionarilor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ministerul Energiei spune că a emis un act de autorizare pentru efectuarea lucrărilor offshore necesare pentru punerea în producție a gazelor din perimetrul Midia, operat de compania Black Sea Oil&Gas.

În toamnă, Parlamentul a aprobat legea offshore, însă companiile petroliere au anunțat că au nevoie de timp pentru a analiza impactul acesteia în vederea luării deciziei finale de investiție. Între timp a apărut și OUG 114/2018 care plafonează prețul gazelor la nivelul de 68 lei/MWh, timp de trei ani.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: