Ministerul Economiei crește de la 10% la 15% pachetul listabil al Hidroelectrica, după succesul înregistrat cu Romgaz - CursDeGuvernare.ro
duminică

24 octombrie, 2021

Ministerul Economiei crește de la 10% la 15% pachetul listabil al Hidroelectrica, după succesul înregistrat cu Romgaz

1 noiembrie, 2013

Pachetul de acțiuni Hidroelectrica ce va fi listat anul viitor este majorat la 15%, comparativ cu 10%, cât se planificase inițial. Decizia a fost luată la discuțiile cu Misiunea FMI – Comisia Europeană – Banca Mondială, după succesul înregistrat cu vânzarea acțiunilor Romgaz.

Majorarea pachetului Hidroelectrica ce va fi scos la vânzare în prima parte a anului viitor, a fost stabilită în cadrul discuțiilor purtate de autoritățile române cu delegația FMI – Comisia Europeană – Banca Mondială.

Statul va scoate la vânzare până la sfârșitul lunii iunie 2014 un pachet de 15% din acțiunile Hidroelectrica și 51% din acțiunile Electrica. Ofertele publice se vor desfășura după modelul Romgaz, cu acțiuni și certificate globale de depozit (GDR).


‘Vom continua acest tip de listare și anul viitor. Vom încerca să mergem pe piața din Londra și cu Hidroelectrica și Electrica’, a spus Constantin Niță, citat de Agerpres.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Decizia vine după succesul înregistrat de succesul listării pachetului de la Nuclearelectrica și, mai ales, cel al vânzării la bursă a unui pachet din acțiunile Romgaz.

Subscrierea la Romgaz a fost finalizată la un preț de 30 de lei/acțiune, iar suma totală obținută a fost de 1,734 miliarde de lei (390,9 milioane euro respectiv 534,63 milioane dolari SUA).


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr