joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 ianuarie, 2020

Sistemele informatice ale Ministerului de Externe din Austria au fost ținta unui „atac cibernetic grav”, potrivit presei internaționale.

„Din cauza gravității și naturii atacului, nu poate fi exclus că este vorba despre un atac țintit din partea unui actor statal”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe și al celui de Interne, în care se mai precizează că, în jurul orelor 23.00 (22.00 GMT), atacul era „în curs”.

„În trecut, unele țări europene au fost ținta unor atacuri similare”, susțin oficialii austrieci.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În fața operațiunii „reperate foarte rapid”, au fost „luate imediat măsuri” și a fost înființat un „comitet de coordonare”, au indicat cele două ministere fără mai multe detalii.

Fie că este vorba despre sustragerea de date personale, „ransomware” (formă de extorsiune digitală de fonduri) sau ingerințe din partea unui stat străin, fenomenul atacurilor cibernetice a devenit masiv și cu forme variabile în ultimii ani în lumea economică, politică sau împotriva persoanelor particulare, notează jurnaliștii străini.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: