Mii de mineri vor fi convertiți în tehnicieni în energia regenerabilă
miercuri

27 octombrie, 2021

Mii de mineri vor fi convertiți în tehnicieni pentru energia regenerabilă prin cursurile gratuite RenewAcad

25 septembrie, 2021

A fost inaugurat oficial RenewAcad – Centrul de Consiliere și Reconversie Profesională Pentru Surse Regenerabile de Energie, care va instrui gratuit mii de (foști) mineri și nu numai,  pentru a deveni tehnicieni în domeniul energiei regenerabile și al distribuției de electricitate.

Bazele „Academiei pentru reconversie profesională pentru surse regenerabile de energie” au fost puse de Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) și companiile Monsson și CEZ.


Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional capital Uman 2014-2020.

„Primul pas a fost făcut deja,  am obținut o finanțare de un million de euro pentru a pregăti primii 800 de angajați care să se reconvertească pentru industria regenerabilelor, în eolian și fotovoltaic”, a declarat Sebastian Enache, manager al proiectului și director în cadrul grupului Monsson, potrivit RenewAcad.

Cursuri gratute de reconversie pentru mineri

Cursurile în valoare de 8.000 de euro de la RenewAcad, pentru pregătirea unui tehnician pentru industria regenerabilă, vor fi gratuite.  Absolvenții urmează să aibă prioritate la angajarea în sectorul regenerabilelor, cel puțin pentru companiile membre ale RWEA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Planul Asociației este să acceseze fonduri europene din diverse surse, ca Fondul pentru Tranziție Justă, și să pregătească 8.000 de mineri, câte 800 pe an, în următorii 10 ani, pentru a putea avea necesarul de resursă umană calificată”, a mai spus Sebastian Enache.

(Citiți și: „România ar putea produce de 4 ori mai multă energie electrică prin parcurile eoliene offshore. Harta locațiilor potențiale – raport EPG”)


În România urmează să se contruiască capacități de energie regenerabilă de 12.000 MW până în 2030, „și avem nevoie de forță de muncă calificată. Ei sunt una dintre cele mai bune resurse, care, pe termen scurt, pot fi recalificate”, a conchis oficialul citat.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr