27 februarie, 2020

Microsoft se aşteaptă să nu-şi atingă ţinta de venituri pe segmentul de calculatoare personale, ca urmare a efectelor negative ale epidemiei coronavirus (COVID19) din China.

Ştirea despre Microsoft survine la o săptămână după ce Apple făcuse un anunţ similar.

Microsoft prevăzuse că va obţine venituri între 10,75 şi 11,15 miliarde de dolari din segmentul de calculatoare personale în primul trimestru din 2020, dar liniile de aprovizionare pentru liniile de afaceri Windows și Surface „sunt afectate negativ mai mult decât s-a anticipat”, potrivit anunţului citat de Associated Press şi Washington Post.


Afacerea de calculatoare personale a Windows include sistemul de operare Windows, laptourile şi tabletele Surface şi echipamentele şi softurile de jocuri Xbox, cele din urmă nefiind pomenite în anunțul companiei.

Săptămâna trecută, Apple își avertizase investitorii că nu-și va atinge țintele trimestriale orientative, tot din cauza epidemiei din China, care a afectat producția echipamentelor iPhones, ca și vânzările în magazinele grupului.

În afară de Microsoft și Apple, Mastercard și United și-au corectat de asemenea așteptările financiare.

(Citiți și: „Marile companii ale lumii și fabricile lor din China blocate de coronavirus. Lista bunelor intenţii şi teama de recesiune”)

Nu numai companiile IT&C sunt afectate, ci toate segmentele economice.


Îngrijorările privind efectele epidemiei au șters sute de miliarde de dolari din valoarea companiilor lumii listate la burse, după scăderea masivă a cotațiilor.

(Citiţi şi: „Efectul coronavirusului: Piețele financiale globale au intrat pe o tendință de scădere ce pare durabilă”)

Mai mult, o criză medicală internaţională ar putea anula mai mult de 1.000 de miliarde de dolari din Produsul Intern Brut global, potrivit economiştilor de la Oxford Economics.

Atât SUA cât şi Zona Euro ar intra în recesiune în prima jumătate a lui 2020, din cauza absenteismului la locul de muncă, a productivității reduse, a diminuării călătoriilor și perturbării liniilor de aprovizionare. Ca urmare comerţul şi investiţiile ar scădea.

Oxford Economics a descris un astfel de scenariu drept “un şoc scurt dar foarte violent la adresa economiei mondiale”.

Totuși, procesul de evaluare a riscurilor este complicat de îndoielile cu privire la cât de mare va fi expansiunea epidemiei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: