joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 mai, 2020

Metroul va circula cu vagoane vechi pe magistrala Drumul Taberei, dacă va fi respectat ultimul termen pentru deschiderea circulaţiei. Metrorex a prelungit evalurea ofertelor pentru trenuri noi (destinate special magistralei 5) cu 4 luni, până la 8 septembrie, potrivit datelor SEAP.

Magistrala 5 Eroilor Drumul Taberei ar urma să fie deschisă în iunie, potrivit asigurărilor date de ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Valoarea totală a proiectului este de 3,2 miliarde de lei, la care se adaugă valoarea trenurilor, de 1,2 miliarde de lei, suficient de mare pentru a stârni controverse şi contestaţii.


Evaluarea tehnică a ofertelor participanților la licitația pentru trenuri destinate Magistralei 5 s-a încheiat pe 19 martie, iar Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) a emis pe 1 aprilie aviz conform necondiționat cu privire la procesul verbal întocmit de Metrorex pe 30 martie, după deschiderea ofertelor financiare, potrivit Economica.

Ofertanţii sunt:

  • Hyundai Rotem Company – Romansys (Coreea de Sud)
  • JSC Metrowagonmash (Rusia)
  • Alstom Transport (Franţa)
  • Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles – Atelierele CFR Griviţa (Spania – România)
  • CRRC Qingdao Sifang Co., Ltd. – ASTRA Vagoane Călători (China – România)

Licitaţia pentru achiziţia celor 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului a fost declanșată acum mai bine de un an și, din acestea, 13 trenuri sunt destinate secțiunii Eroilor – Râul Doamnei. Celelate două secțiuni sunt Eroilor – Iancului şi Iancului – Pantelimon.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: