miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 ianuarie, 2018

Acţionarii Rompetrol Rafinare (RRC) au numit-o pe Nicoleta Viorica Soisun (FOTO) în Consiliul de administraţie al companiei, pentru un mandat care va expira la data de 30 aprilie 2018 (odată cu sfârșitul mandatului actualilor administratori), potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori București (BVB).

Noul reprezentat al Statului Român la Rompetrol a ajuns, în 2007, referent la Canceleria primului-ministru Călin Popescu Tăriceanu, direct din funcţia de casier la casa de editură şi presă Realitatea Românească, potrivit propriului CV.

Acționarii RRC l-au înlocuit astfel pe Marius Mitruş, 38 de ani, consilier al guvernatorului BNR Mugur Isărescu încă din 2013 şi fost director adjunct la SRI.


Născută în 1986, la data promovării pe lângă actualul președinte al Senatului, Nicoleta Viorica Soisun nici nu absolvise Facultatea de contabilitate și Informatică de Gestiune de la ASE.

În prezent Nicoleta Viorica Soisun este consilier la secretariatul general al Guvernului.

(Citiți și: ”„Metoda 4 luni” – strategia „interimatului” în companiile de stat: mizele juridice ale schimbării a zeci de directori și administratori”)

Statul Român este acționar prin cu 44,7% la Rompetrol Rafinare, prin Ministerul Energiei și are o valoare de piață de 2,47 miliarde de lei, potrivit celei mai recente capitalizări la bursă.

Guvernul și principalul acționar al companiei, KMG International N.V., se află într-o dispută surdă care vizează Memorandumul semnat în 2013 între cele două părți.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul condus de Mihai Tudose a anunțat că nu mai dorește prelungirea memorandumului, dacă KMG nu-și plătește datoria istorică.

Memorandumul prevede:

  • vânzarea de către stat a unei participaţii de 26% din Rompetrol Rafinare, pe care KMGI s-a angajat să o achiziţioneze cu 200 de milioane de dolari
  • înfiinţarea unui fond comun de investiţii în domeniul energiei în valoare de un miliard de dolari, ale cărei detalii încă nu sunt clare.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: