marți

16 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 iunie, 2012

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat sâmbătă speranţa că grecii vor alege, în cadrul scrutinului de duminică, un nou guvern care va respecta promisiunile făcute faţă de creditorii internaţionali, transmit AP şi Reuters, citate de Agerpres.

Europenii trebuie să înceteze să mai facă promisiuni pe care să le încalce, a menţionat şefa executivului german, în cadrul unei convenţii regionale a formaţiunii sale, Uniunea Creştin-Democrată /CDU, conservatori/, în landul Hessa.

‘Nu se mai poate – şi este valabil şi pentru alegerile din Grecia – ca aceia care nu-şi respectă angajamentele să-i ducă pe toţi ceilalţi de nas’, a subliniat Merkel. ‘De aceea este atât de important ca, după alegerile de mâine din Grecia, să se formeze un guvern care să ne spună da, vrem să ne respectăm angajamentele. Aceasta este baza pe care Europa poate prospera’, a punctat cancelarul german, care nu a făcut nicio referire la un partid ori politician anume din Grecia.


După un prim scrutin ce nu a permis formarea unui guvern, grecii vor reveni duminică la urne pentru alegerile legislative într-un sufragiu indecis în care partidul de radical de stânga Syriza, format de Alexis Tsipras, şi partidul conservator Noua Democraţie (ND), al lui Antonis Samaras, se află la egalitate. O eventuală victorie a lui Alexis Tsipras preocupă anumite medii din Europa ca urmare a opoziţiei acestuia faţă de continuarea măsurilor de austeritate impuse în Grecia de creditorii săi din 2010, de la începutul crizei datoriei, în schimbul primirii unor împrumuturi internaţionale.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: