joi

27 iunie, 2024

28 mai, 2024

Reprezentanţii CNTEE Transelectrica, AzerEnerji JSC, Georgian State Electrosystem şi MVM Zrt. au semnat, luni, la Bucureşti, Memorandumul de Înţelegere pentru înfiinţarea unei societăţi de tip joint venture, cu sediul în România, în vederea implementării proiectului „Green Energy Corridor”.

„Green Energy Corridor” este convenit de guvernele Azerbaidjanului, Georgiei, României şi Ungariei, cu susţinerea Comisiei Europene și integra capacitatea regională de energie şi va furniza energie electrică la preţuri competitive din surse regenerabile, în conformitate cu obiectivele actuale de tranziţie energetică la nivelul Uniunii Europe

Documentul a fost parafat în baza aplicării Acordului între Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria privind Parteneriatul Strategic în domeniul Dezvoltării şi Transportului Energiei Verzi – proiectul „Green Energy Corridor”, informează un comunicat al Transelectrica.

Compania de tip joint venture va implementa „Green Energy Corridor”


Societatea de tip joint venture pentru care a fost agreată demararea demersurilor de înfiinţare ar urma să asigure implementarea proiectului „Green Energy Corridor”, în conformitate cu acordul între Guvernele celor patru state.

„Memorandumul semnat la Bucureşti între CNTEE Transelectrica SA, AzerEnerji JSC, Georgian State Electrosystem şi MVM Zrt. pune bazele cadrului general de înţelegere a celor patru părţi relevante cu privire la iniţierea procedurilor de înfiinţare a societăţii de tip joint venture, cu condiţia obţinerii acordurilor statutare prealabile incidente fiecărei companii. În sensul acesta, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA, subsecvent stabilirii informaţiei adecvate complete având ca obiect noua societate de tip joint venture, urmează să convoace Adunarea Generală a Acţionarilor pentru obţinerea aprobării participării la capitalul social al acesteia”, se spune în comunicat.

CNTEE Transelectrica, desemnată de Guvernul României în calitate de parte relevantă în acest proiect, colaborează îndeaproape cu celelalte părţi relevante din statele partenere în vederea atingerii obiectivului acestui proiect extrem de complex, respectiv evaluarea potenţialului de producere şi schimburile de energie curată în zona Caucaz/Europa şi proiectarea infrastructurii aferente, luând în considerare aspectele tehnice, economice şi de reglementare.

La ceremonia de semnare a acestui Memorandum de Înţelegere au participat Mircea Abrudean – secretarul general al Guvernului României, Dan Dragoş Drăgan – secretar de stat în Ministerul Energiei, şi Gabriel Andronache – vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).


****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: