12 noiembrie, 2017

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) reproșează primului ministru și ministrului Finanțelor că au ignorat avertismentele mediului de afaceri privind consecințele adoptării OUG de modificare a Codului Fiscal, potrivit unei scrisori deschise trimise duminică.

Totodată, CDR îl acuză pe premierul Mihai Tudose că transmite un mesaj public „profund fals și dăunător societății românești”, atunci când spune că mediul de afaceri ar fi cel care generează lipsa de fonduri la buget pentru școli, infrastructură sau servicii medicale.

„Anul 2018 va fi un an greu pentru România, pentru politicieni, cetățeni și companii, deopotrivă. Am luat notă de faptul că Guvernul a adoptat în regim de urgență actul normativ care schimbă Codul Fiscal, cu aplicare efectivă peste 7 săptămâni. Înțelegem că mesajele noastre de îngrijorare generală, dar și observațiile propuse Ministerului de Finanțe nu au fost considerate suficient de relevante de către autorități pentru a fi puse în aplicare”, spune documentul citat.


CDR reprezintă numeroase instituții și organizații care reprezintă mai mult de jumătate din PIB-ul României și peste 60% din exporturile românești.

„Vom vedea în viitor dacă îngrijorările noastre se vor materializa sau nu. Pentru binele tuturor, sperăm sincer să nu fie cazul! DAR: Ce se va întâmpla dacă nu ne-am înșelat?”, se întreabă CDR în documentul citat.

Reprezentanții mediului de afaceri se întreabă cine va răspunde pentru oportunitățile pierdute și pentru plasarea României într-o altă ligă pentru investitori, din cauza modificărilor masive aduse Codului Fiscal din 2018 și anunțarea lor cu doar 7 săptămâni înainte să intre în vigoare?

CDR: Mesajele false ale premierului

„Mesajul public lansat de dumneavoastră în numele Guvernului României conform căruia mediul de afaceri este cel care generează lipsa de fonduri la buget pentru școli, infrastructură sau servicii medicale este unul profund fals și dăunător societății românești”, spune documentul citat.


CDR spune că „negreșit, și în mediul privat (ca și în zona bugetară) se fac greșeli, există probleme, sunt persoane și companii care fac evaziune fiscală și nu respectă legile. Dar în marea sa majoritate, mediul de afaceri este CORECT și este cel care produce bunăstare în România”.

Companiile cu capital străin (multe dintre ele multinaționale), băncile și sute de mii de antreprenori români își respectă angajații și legile țării. Ei sunt cei care asigură banii din care sunt plătiți profesorii și doctorii, magistrații și judecătorii, din care sunt construite școlile și spitalele. Banii care susțin administrația publică. Banii din care se dezvoltă România. Toate aceste companii și toți acești antreprenori trebuie RESPECTAȚI”, spune scrisoarea deschisă a CDR.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: