miercuri

12 iunie, 2024

2 iulie, 2020

Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) anunță joi că este pregătită să contribuie la elaborarea de măsuri concrete în spiritul Planului Național de Investiții și Relansare Economică.

Potrivit unui comunicat emis de organizație, ”CDR salută Planul Național de Investiții și Relansare Economică propus de Guvernului României și oferă expertiza a peste 300 de membri specialiști din mediul privat pentru detalierea planului în măsuri concrete.”

CDR mai solicită ”implementarea cu maximă urgență a măsurilor de sprijin pentru afacerile afectate de criza pandemică și crearea unui grup de lucru național pentru operaționalizarea și aplicarea eficientă a proiectelor din plan”.

(Citiți și: ”Cum ieșim din lumea a doua: România SRL și cele 100.000 de puncte de lucru ale sale”)


CDR anunță guvernul că poate sprijini cu expertiză în Agricultură, Antreprenoriat, Consumatori și concurență, Educație, Energie, Fonduri Europene, Fiscalitate, Infrastructură, ICT, Mediu, Piața muncii, servicii Financiare, Sănătate și Turism.

Comunicatul se încheie cu avertismentul: ”În perioada următoare, CDR va urmări cu atenție implementarea măsurilor pe termen scurt propuse de Guvern.”

(Citiți și: ”Istoria nu iartă proștii”. Am intrat în deceniul decisiv. CRONICILE Curs de guvernare Nr. 95)

CDR este o inițiativă privată construită ca un acord de colaborare prin participarea colectivă a membrilor săi și reunește organizații cum sunt Camera Americană de Comerț în România (AmCham), Camera Franceză de Comerț în România (CCIFER), Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerț și Industrie Română-Germană (AHK), Romanian Business Leaders (RBL), Consiliul Investitorilor Străini (FIC), Confederația Patronală Concordia (CPC) şi Consiliul Naţional al Ȋntreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

Companiile reprezentate de cele 25 de organizații de afaceri membre CDR angajează peste un milion de oameni și generează aproximativ 50% din PIB. Scopul CDR este de a oferi o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul și alte instituții publice pe teme care au impact asupra climatului economic și de afaceri din România.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: