marți

26 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2016

camelia roiuCamelia Roiu (foto), medicul de la Spitalul de Arși care a transmis presei pozele cu pacientul în rănile căruia muștele și-au depus larvele, a declarat, marți, după ce a fost audiată la Poliția Capitalei, că a fost amenințată de unii colegi și șefi din cauza dezvăluirilor sale.

”Știu că am colegi care vor să mă linșeze și care vor… au și vorbit să mă potolească în vreun fel, să mă bage în comisii de disciplină, dar am și colegi pe care îi stimez și care știu că sunt profesioniști adevărați (…) Colegii lași, care nu recunosc ce se întâmplă acolo, să-și aducă aminte că totuși sunt medici și că este esențial să își facă meseria, iar cea mai mare satisfacție o ai când salvezi un pacient”, a declarat Camelia Roiu.

Medicul a spus marți că autoritățile au știut ce se întâmplă la Spitalul de Arși.


Ea a fost marți la Poliția Capitalei, unde se fac investigații în cele două cazuri extreme din ultima lună: cel al femeii carea  decedat după ce i s-a făcut transfuzie cu sânge dintr-o altă grupă și cazul celor doi pacienți cu răni invadate de viermi.

Femeia a mai spus că rata de supraviețuire din Secția ATI (terapie Intensivă) a acestui spital este sub 10%, iar medicul Adrian Stănculea, purtător de cuvânt al Spitalului și șef al acestei secții știa foarte bine condițiile de acolo:

„Știa. Plasele, infecţiile, toate condiţiile de asepsie, abolut tot este în responsabilitatea şefului de secţie”.

Reamintim că activitatea secției a fost suspendată săptămâna trecută până la rezolvarea problemelor de igienizare și infrastructură.


“Am ajuns la momentul ăsta… Deci, pacienţii pe care îi preiau din gărzi încerc să-i transfer cât mai repede pe alte secţii, deşi și alte secţii sunt infectate, tocmai din cauza riscului enorm de infecţie”, a mai explicat Camelia Roiu, medic anestezist.

Cazuri de viermi în corpul bolnavilor au mai fost, dar situația s-a înrăutățit în ultimul timp, iar multe cazuri de decese se produc din cauza neregulilor, a mai spus medicul:

„Au fost acum zeci de ani, am văzut niște larve, dar nu ca acum. Era ceva accidental. De-a lungul vremii erau cazuri sporadice, dar nu ca acum. Am făcut în disperare. Filmul pus pe tolo.ro este filmat de mine pentru că eu am ajuns la o disperare. Eu cu colegii mei din acest spital. Știu că am colegi care vor să mă linșeze, să mă bage în comisie de disciplină, dar am și colegi pe care îi stimez și care știu că sunt profesioniști adevărați și care își fac munca. Autoritățile știau ce se întâmplă în spital”, spune medicul.

În opinia sa, atunci când fostul ministru Nicolae Bănicioiu a spus anul trecut că victimele incendiului de la Colectiv au aici tot ceea ce le trebuie și că ei pot fi tratați la fel ca în străinătate, el a făcut-o cunoscând aevărul, dar a dorit să-și „acopere mizeria, impotenţa, nepăsarea”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: