sâmbătă

4 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2017

Efectivele poliției de frontieră de la granița României cu Serbia au fost suplimentate, iar unitățile de la Marea Neagră sunt în alertă după ce sute de refugiați au încercat să pătrundă ilegal pe teriroriul nostru în ultima perioadă.

„Folosim la capacitate maximă aparatura de observare atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte. Am suplimentat şi personalul din cadrul structurilor operative care să acţioneze progresiv în zona de frontieră”, a declarat Petru Nicola, purtător de cuvânt ITPF Timişoara, citat de Digi24.

Totodată, vineri noapte și sâmbătă au fost interceptate două nave cu refugiați în sau în apropierea apelor teritoriale române.


Sâmbătă dimineață, O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche – 2 Mai. Persoanele aflate la bord au fost duse la Mangalia pentru verificări.

O altă ambarcaţiune fusese depistată în larg vineri noapte, cu circa 120 de refugiați. Au fost recepționate mesaje de ajutor de către vameșii bulgari. Garda de Coastă română a blocat cu trei nave ambarcaţiunea, până la sosirea navelor Gărzii de Coastă Turce, care au preluat pescadorul şi migranţii, potrivit News.ro.

Poliţia de Frontieră Română a anunţat în această săptămână mai multe măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat, pentru împiedicarea migraţiei ilegale, între care folosirea la capacitate maximă a aparaturii de observare pe timp de zi şi de noapte, suplimentarea mijloacelor tehnice de supraveghere şi suplimentarea personalului.

În primele şapte luni ale acestui an, poliţiştii de frontieră au depistat aproximativ 2.800 cetăţeni străini, organizaţi în peste 400 de grupuri de migranţi, care au încercat să treacă ilegal frontiera.


Refugiaţii, cei mai mulţi din Siria, folosesc România ca rută pentru a ajunge în Europa de Vest.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: