joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 iulie, 2016

greva functionari publiciSindicaliștii din administrația publică locală vor fi marți în grevă, după ce au refuzat vineri încheierea acordului propus de ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.
Liderii protestarilor susțin că Executivul le-a refuzat toate revendicările – și creșterea cu 25% a salariilor, și voucherele de vacanță.

Ministerul Muncii a anunțat sâmbătă că, în privința majorării salariilor pentru funcţionarii publici şi pentru personalul contractual din administraţia publică locală, va colecta datele privind salariile ce vor fi plătite în unităţile administrative teritoriale, acestea urmînd a fi înregistrate în registrul public de evidenţă, ca urmare a aplicării prevederilor OUG 20/2016.

Deocamdată, guvernul nu a reușit să obțină de la primării nu au nici măcar situația exactă a salariaților din aceste instituții.


Pentru a doua revendicare, cea privind voucherele de vacanţă, ministerul a propus iniţierea unui grup de lucru, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la care să fie invitaţi şi reprezentanţiisindicaliștilor, care să analizeze posibilitatea aplicării măsurii.

Analiza ar urma să fie încheiată la sfârșitul lunii august.

În aceste condiții, sindicaliștii au anunțat luni continuarea calendarului protestelor:

  • grevă generală de o zi pe 12 iulie
  • greva generală pe termen nelimitat începând cu 19 iulie.
Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Angajații din primării și consilii județene sunt nemulțumiți că Ordonanța Salarizării aduce creșteri salariale în administrația centrală și corecții (care înseamnă tot majorări), pentru bugetarii din sănătate și educație, dar ignoră situația din administrația locală.


Protestatarii se consideră discriminați.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Stagflația este cel mai mare pericol la adresa economiei globale și locale, a avertizat, miercuri, guvernatorul BNR Mugur Isărescu, precizând că noile date economice indică un avânt și...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: