vineri

21 iunie, 2024

12 aprilie, 2018

​Mark Zuckerberg a recunoscut miercuri,  în a doua zi de audieri în fața congresmanilor americani, că Facebook a adunat date nu doar de la utilizatorii rețelei, ci și de la persoane care nu au avut niciodată cont Fb.

„Ați spus că toată lumea deține controlul propriilor date, însă colectați chiar și date ale unor persoane care nu sunt utilizatori Facebook și care nu au semnat niciodată un acord de confidențialitate”, a spus congresmanul democrat Ben Lujan, cerându-i lui Mark Zuckerberg explicarea paradoxului.

Cel din urmă a admis această practică și a susținut că acest lucru a fost făcut din motive ”de securitate”, fără a da detalii, scrie BBC.


La fel ca și pe alte subiecte, Zuckerberg a promis că va oferi altă dată amănunte despre datele colectate de la persoanele fără Fb, precum și despre informațiile adunate de pe toate device-urile utilizatorilor rețelei, inclusiv despre cele preluate când utilizatorii sunt offline.

Pe pagina de Suport a Facebook, este explicat faptul că gigantul tech urmărește și activitatea celor fără cont pe FB, dar care dau like pe pagini care au butoane Like și Share.

Detalii a promis, fondatorul Facebook, și despre colectarea datelor minorilor (persoanelor sub 21 de ani).

Pe Facebook, vârsta minimă a utilizatorilor este de 13 ani, dar există și Messenger pentru copii (care însă nu colectează date personale de tipul celor luate de aplicația principală Facebook).


Audierea lui Mark Zuckerberg a avut loc în contextul scandalului Cambridge Analytica, firmă investigată în SUA și Marea Britanie pentru că a folosit date personale colectate ilegal de la peste 87 de milioane de utilizatori Facebook pentru a manipula alegerile prezidențiale americane și referendumul pentru Brexit.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: